35. mini plavalni maraton KOPER 2019

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni , 35. mini plavalni maraton, ki bo v soboto, 7. septembra 2019. Potekal bo v okviru projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, ki ga sofinancira Fundacija za šport. Start plavalnega maratona bo ob 10.00 uri iz kopališča v Kopru, plavalo pa se bo do kopališča v Žusterni. Proga je dolga 1.100 metrov, koridor pa bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

Rekord proge sta postavila leta 2006 Juš Veličkovič iz PD Zvezda Kranj (moški in absolutno) s časom 0:12,32 in Maja Cesar iz PK Žito Gorenjka Radovljica (ženske). Isto leto je organizator beležil tudi rekordno udeležbo 360 plavalcev.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8,30 ure dalje. Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal in denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Izmed udeležencev maratona bo Plavalni klub Koper izžrebal panoramski polet z letalom, prispevek Aerodroma Portorož. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo, na cilju pa bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, Luka Koper v okviru sklada »Živeti s pristaniščem« ter številno sponzorji in donatorji, bo potekal tudi v primeru dežja. V klubu se bojijo le burje ali juga, ki ga v skrbi za varnost plavalcev, edina lahko odpihneta. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.

Prijavnica na maraton <– prenos
Program <– prenos
Letak <– prenos
35. mini plavalni maraton <– prenos

 

Več novic

Priznanja MOK plavalcem PKK

16.02.2023 je bila v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru podelitev priznanj na področju športa v Mestni občini Koper za leto 2022. Iz Plavalnega

Zaprtje bazena 08.02.2023

Zaradi zaprtja Olimpijskega bazena Koper dne 08.02.2023 vse vadbe Plavalnega kluba Koper odpadejo. Lep pozdrav, Plavalni klub Koper.

Ponovno odprtje bazena

Spoštovani, vadba v Olimpijskem bazenu Koper se bo ponovno pričela 09.01.2023. Lep pozdrav, Plavalni klub Koper.

Srečno 2023

Spoštovani, vesel Božič in srečno Novo leto 2023 vam želimo iz Plavalnega kluba Koper.   V letu 2023 Plavalni klub Koper praznuje 65 let delovanja,