PKK logo
2. septembra, 2019

35. mini plavalni maraton KOPER 2019

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni , 35. mini plavalni maraton, ki bo v soboto, 7. septembra 2019. Potekal bo v okviru projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, ki ga sofinancira Fundacija za šport. Start plavalnega maratona bo ob 10.00 uri iz kopališča v Kopru, plavalo pa se bo do kopališča v Žusterni. Proga je dolga 1.100 metrov, koridor pa bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

Rekord proge sta postavila leta 2006 Juš Veličkovič iz PD Zvezda Kranj (moški in absolutno) s časom 0:12,32 in Maja Cesar iz PK Žito Gorenjka Radovljica (ženske). Isto leto je organizator beležil tudi rekordno udeležbo 360 plavalcev.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8,30 ure dalje. Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal in denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Izmed udeležencev maratona bo Plavalni klub Koper izžrebal panoramski polet z letalom, prispevek Aerodroma Portorož. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo, na cilju pa bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, Luka Koper v okviru sklada »Živeti s pristaniščem« ter številno sponzorji in donatorji, bo potekal tudi v primeru dežja. V klubu se bojijo le burje ali juga, ki ga v skrbi za varnost plavalcev, edina lahko odpihneta. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.

Prijavnica na maraton <-- prenos
Program <-- prenos
Letak <-- prenos
35. mini plavalni maraton <-- prenos

 

Deli objavo

Prejšnje objave

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram